Bildegalleri er kommet på plass. Selv om det ikke er helt optimert for Internet Explorer enda, er det fullt brukbart. Det er mulig å laste opp bilder når en er logga på. Forhåpentligvis er dette ikke for vanskelig i bruk. Galleriet har i tillegg til siste nytt-bilder generelle kategorier som foreningsaktiviteter og fylkets fugler. Så da er det: Gud forby, mulig også å legge inn bilder av folk!

_mg_2598vderglerke_ona07060

For å komme inn på galleriet, trykk på "bildegalleri" i menyen til venstre 

For å legge ut bilder, logg inn og trykk på "Legg til bilde" i menyen til venstre. I internet explorer kommer dessverre opplastingssida langt ned på skjermen. Dette blir fikset snart.

Forsikre deg om at bildet ikke har et filnavn med æ,ø eller å, punktum eller skråstrek, og at det ikke er noe særlig over 1000 piksler hver vei og ikke mer enn noen hundre kB. Da sparer du deg for en del ergrelse, ihvertfall hvis du bruker Internet Explorer. 

Velg "medieverktøy", velg deretter med nedtrekksgardinen hvilket galleri du vil laste opp til. Over der innlastede bilder vises, til høyre i skjermbildet er det tre "bleike" ikoner, trykk på det som ligner mest på en sukettboks. Holder du musepekeren over disse, vises en forklarende tekst. Trykk "browse" for å bla deg fram til fila du vil laste opp. Galleriet kan resize bilder av stort format, men fila bør ikke være for stor. Noen hundre kb går bra (evt åpne bildet i Photoshop elements eller lignende, velg "save for web", endre størrelse til 1000piksler bredde eller mindre og lagre fila på nytt før du laster opp). Gi bildet et navn. Det er dette som blir stående over bildet i galleriet. Sett gjerne inn nøkkelord for å gjøre bildet søkbart. Under feltet beskrivelse kan du skrive mer utfyllende tekst til bildet, som vises når noen trykker på "egenskaper " under bildet i bildegalleriet. Trykk på "last opp" nederst på sida når du er klar for å laste opp.

Hvis du gjør noe feil, kan du seinere korrigere dette ved å trykke på rediger-ikonet ved siden av bildet i galleriet. Du må være innlogget for å gjøre dette.