Perleugle i kasse. Foto: Øivind Leren
Perleugle i kasse. Foto: Øivind Leren

Her finner du arbeidstegninger, beskrivelser og tips om hvordan vanlige kasser og spesialkasser kan bygges og henges opp. I tillegg er det forklart hvordan du kan lage kunstige kvistreir, hekkeplattformer, krykkjehyller og svalereir. 

Boka byr også på innblikk i fuglenes hekkebiologi og hvordan fuglekasser brukes i skole og forskning. Tidligere tiders bruk av «ærfuglhus» i dunværene, og gamle tradisjoner knyttet til sanking av egg fra opphengte andeholker er også omtalt. Nærmere 50 arter er presentert med tekst og bilder.

Her formidles noen av erfaringene som en rekke entusiaster har gjort med ulike arter, kasser og andre kunstige reirplasser gjennom mange år. Boka gir ikke svar på alt, men den kan inspirere gi noen tips på vegen inn til spennende naturopplevelser. Fuglekasser er en hobby som passer for alle og kanskje kan det friste og prøve med noen nye kassetyper, kvistreir eller hekkeflåter?

Boka er på 240 sider i formatet 17x24 cm. Tekst og foto Øivind Leren. Den er utgitt av Gyldendal og selges i alle bokhandlere og hos Natur og Fritid. Prisen er kr 399,-. ISBN 97882055655005.

fuglekasser bok oivind leren

 

TaksvalerSpesialkasser for taksvaler . Foto: Øivind Leren.