I alt 11 personer møtte opp til avgang fra Småge kl 09:15 ut til Ona lørdag 28. april 2018. En fra Surnadal, fire fra Molde og seks fra Kristiansund (vi teller med kona di og junior også, Thomas). Det tilsa et massivt større oppmøte på denne fellesturen i forhold til forrige tur til Ona hvor kun guide og formann møtte opp. Værgudene var på vår side og det ble bare bedre og bedre etterhvert som vi kjørte utover. 

Thomas Høyer hansen var guide for dagen og begynte guidingen straks vi var kommet opp i salongen på ferga. Her fikk vi vite om ulike arter og hvor de kunne påtreffes / sees fra ferga utover, til ulike tider på året. Fergeturen bød på flere islom og gulnebblom i ulike drakter fra sommerdrakt, eklipsedrakt og vinterdrakt. Både Thomas, Arnstein og Ola Ragnar hjalp til med bestemmelse av storlomene (gulnebblom og islom) for de av oss som trengte hjelp til det.Vi fikk også sett en liten svartandflokk.

0H6A1463

Etter at vi ankom Ona, startet omvisningen ganske raskt og vi fikk vite om de ulike lokalitetsnavnene (som i stor grad Ona-gjengen har døpt) og biotopene på Ona. Thomas forklarte behørig om hva som kunne forventes, arter som hadde blitt sett tidligere og hvilke teknikker en kunne anvende for å høyne vinnersjansene i tilfeldighetenes spill.

IMG 6234

Vi tok en matpause nedenfor kapellet hvoretter vi ble med Thomas på del to av den guidede turen. 

0H6A1169

Forut for turen hadde det vært noen dager med kaldere og surere vær, som kanskje gjorde sitt til at det ikke var noe spesielt mye småfugl denne helga. Vi fikk imidlertid med oss blant annet vandrefalk, havsule og sandløpere.

Ni av deltagerne dro hjem med ferga som gikk 15:15. To av deltagerne ble igjen til siste ferga og straks 15:15-ferga hadde passert Ona, kom det en aldri så liten "Ona-bombe". Stein, som var med på Ona for første gang, satt ved steingjerdet nede ved "Storesanden". Plutselig satt det en svartstrupe på ei tue noen sekunder. Han fikk knipset den før den forsvant. Ifølge Thomas er svartstrupe kun sett 3 ganger før på Ona.

31460856 10211882720843350 5529500699718582272 n

Dette ble en veldig fin, interessant, lærerik og sosialt hyggelig tur. Både Ona og flere fellesturer med NOF Møre og Romsdal anbefales på det sterkeste.

Vi retter en takk til Thomas for super guiding og til styret i NOF og med leder Olbjørn Kvernberg i spissen, for å sette fokus på - og for å ha utarbeidet et flott vårprogram for å fremme organisasjonsvirksomheten i foreningen.

IMG 6272

IMG 6261

IMG 6250

0H6A1336