thumb_IMG_0478-3I dag fikk vi inn ei jordugle fra Åsgard A, som sannsynligvis hadde vært med en supplybåt et stykke av veien. Ugla ble fanget inn på boreskipet på lørdag den 3. oktober 2010 og var i en heller laber tilstand. Etter litt tvangsforing med kyllingkjøtt og vann kom den imidlertid snart til hektene.

På søndag spiste den etterhvert frivillig og mannskapet på Åsgard A kontaktet undertegnede om vi kunne ta i mot den. I dag kl. 17:30 ankom hospitanten med helikopter på eget passasjersete i det vi vil kalle en skikkelig førsteklasses luksuskasse i papp, med innvendig metallkasse og polstrede innervegger. Det var selvsagt rikelig med luftehull.

IMG_0478-3
Tore Hals med jordugla. Foto: Steinar Melby

TK hadde også fått melding om ankomsten og det ble et kort intervju med undertegnede og en fra mannskapet. Ønske om å ta bilde av fuglen der og da ble avslått og vi avtalte at jeg skulle ettersende bilder når vi tok den ut for kveldsmating og ringmerking.

Etter at den fikk roet seg litt tok vi den ut av kassen og den var riktig så kvikk. Biffbitene vi hadde å by på gikk ned på høykant og den drakk også vann frivillig via en pipette. Etter at den hadde inntatt et kjøttmåltid tilsvarende ett par mus så den ut til å være fornøyd.

Litt motvillig ble den plassert i kassen igjen, hvoretter vi la ned et lite fat med vann og noen biffbiter om den skulle føle behovet i løpet av natten. Det ble tatt noen bilder som også ble oversendt TK og historien blir sikkert å finne i morgendagens avis.

Vi kommer til å slippe den i Kvernberget-området i morgen tidlig med ønske om en sikker reise videre.

Les mer om Åsgard A her

Oppdatering 5.oktober 2010:

Ugla ble sluppet ut på Kvernbergmyran, og etter en aldri så liten liten dogfight med ei kråke, fant den skjul i litt tettere furuskog. Det virket som om den var i meget god form og den gode forpleiningen på Åsgard A og etterpå hos oss, har meget sannsynlig gitt den en større sjanse til å komme seg sydover til varmere strøk.