IMG_1672
Også i vinter vil det bli gjennomført telling av fugler ved
fòringsplasser og hager over hele Norden. Dette skjer som vanlig siste helgen i januar. Det er nå tredje året at vi arrangerer dette og vi håper at vi fortsetter fremgangen fra de foregående år. I 2008 deltok 514 ”hager” og det ble sett 27 667 fugler, mens i 2009 var tallene 1 140 ”hager” og hele 68 768 fugler ble sett fordelt på 93 arter.

 

Hagefugltellingen foregår ved at du noterer alle fugler som du ser den helgen enten ved ditt hus eller hytte. Ikke bare fuglene på fòringsplassen din, men også de som flyr forbi ditt nærområde. Gjør dette til en aktivitet for hele familien og gjerne inspirere naboer og slektninger til å delta. Dette er en uformell konkurranse med våre danske, svenske og finske naboer som også teller på samme måte denne siste helgen i januar. Derfor vil vi ha med flest mulig deltakere. Årets telling vil gjøres i samarbeid med Norsk Hageselskap som mobiliserer alle sine hagelag. Bli med du også så kanskje vi når målet om 3 000 deltakende ”hager” og at vi passerer 100 000 registrerte fugler denne helgen.

Tellingen av fuglene skal legges inn på internett og vi vil legge ut informasjon om dette på hjemmesidene www.fuglevennen.no og www.birdlife.no i siste halvdel av januar. For dere som ikke har tilgang til internett, så kan dere skrive ned hva dere ser på et ark, å få noen datakyndige blant familie eller bekjente til å ordne med registreringen.

Norsk Hagefugltelling skjer i samarbeid med Norsk Hageselskap og er sponset av Bess Jahres stiftelse!

Her er resultatene 2009: http://www.fuglevennen.no/data/ut/land/natur/ln9/?c=hagefugl