Det er etablert nytt bildegalleri på NOFMR. Det nye galleriet finner du her foreløpig til venstre under diverse-menyen.
Etter at du har logget inn, finner du den nye bildeinnleggingsfunksjonen  i brukermenyen - Legg til bilde.

Det nye galleriet finner du her: http://www.nofmr.no/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=125

Jeg hadde problemer med å få de gamle kommentarene koplet til det nye galleriet, og flere av bildene funker ikke ogmå lastes opp på nytt.

Det virker som om det er Thomas og Astrid  som er de som får mest ekstra-arbeid med dette. Jeg mistenker stygg navnepolitikk på filene. Som jeg har sagt tidligere skal man alltid unngå mellomrom, bindestrek, æ, ø og å samt andre spesialtegn i filnavn. Etter en ekstra sjekk på bilder i det gamle finner jeg ut at Thomas må kvitte seg med uvanen med å sette "," i filnavn.

NB!! La beskrivelsen ligge i beskrivelsesfeltet og ikke i tittelfeltet på bildet. "Norsk navn, latinsknavn: for web, fotograf: Ola Nordmann"  er ikke en tittel - det er en avhandling.

Oppgaven skal ikke være uoverkommelig siden det gamle vil ligge operativt for visning så lenge man ønsker. Det er bare administratorer som i det hele tatt har mulighet til å laste opp filer i det gamle, noe som slett ikke bør gjøres fremover. Dette er nå å anse som et bildearkiv, hvor en del gamle kommentarer er tilgjengelig.

Det gamle bildegalleriet hadde noen spesielle funksjoner som vil bli savnet, men det hadde også flere funksjoner som rett og slett ikke virket.

Det nye har noen barnesykdommer som vil bli kurert etterhvert. Kommentarfunksjon, exif, avstemning og beskrivelsesfeltene ser ut til å funke ok.

Dette var den beste konverteringen jeg kunne greie etter å ha svettet blod, og håper det nye galleriet vil kunne gjøre jobben fremover. Kommenter gjerne på denne artikkelen ønske om forbedringer/muligheter m.m.