søndag, september 24, 2017
   
Text Size

Spesielle observasjoner

To nye fuglearter i MR i juni

Mens den ene av de nye fugleartene for fylket har vært velsett av mange, har den andre opptrådt spøkelsesaktig og har kanskje ikke blitt sett av noen... Kalanderlerken på Smøla holder sannsynligvis fortsatt stand, som den første fuglen som har holdt seg en stund i Norge, etter at den har blitt oppdaget. Mens den radiomerkede storskrikørnen "Tønn" nå har hatt sitt "korstog" også i Møre og Romsdal, etter å ha vært gjennom Trøndelagsfylkene.

Tjelden tidlig ute i år?

IMG_3975
Vintertellingen på Smøla i år avslørte først en flokk på 5-6 individer, og det ble antatt at det kanskje var snakk om overvintrere. Da et annet tellelag også telte to småflokker med tre individer i hver, begynte for alvor mistankene å melde seg om tidlig trekk. Er det andre som har sett tjeld den siste tiden, må de gjerne kommentere under denne artikkelen.

Århundrets fuglesensasjon i Trøndelag!

Dette er tidenes mest sjeldne fuglebesøk i Trøndelag. En orientbrakksvale tilbrakte helgen i Grilstadfjæra i Trondheim. Se mer info i Adresseavisen.

Vår egen Espen Lie Dahl har også knipset et bra bilde av den .

Hjelmfiskand - ny art for Møre og Romsdal

Man skal ikke glemme sitt opphav. Hans A. Olsvik har familær tilknytning til Rindal, og besøker titt og ofte teigen. Og 31. mai 2009 skulle det vise seg særdeles ornitologisk interessant...

Se opp (eller hør etter) for båndkorsnebb

De myypende korsnebbene er over oss, men klarer du å finne en? Da er det best å kjenne lyden, og ha ørene på stilk.

Spisshalesnipe - ny art for Møre og Romsdal !

spisshalesnipe2.jpgDet er temmelig sjelden at vi finner nye arter for fylkets fuglegfauna - og enda sjeldnere at vi finner dem i posten !

Hvitkinngås (Bernache) med satellittsender observert på Ona i Sandøy

Hva er oddsen for å se en satellittmerket hvitkinngås på Ona? Det var gåsa med kallenavnet Bernache som landet der, og nå er den merkelig nok på innlandstur. 

Stripesanger på Nordmøre

En stripesanger har de siste to nettene synget i Rodal, Halsa. Fuglen ble i natt fanga inn for ringmerking.

 

Tristanalbatross - oppdatering

Bølgene har lagt seg i dobbel forstand. Her kommer en oppdatering om tristanalbatrossen vest av Grip utenfor Kristiansund.

Siste nytt er at et parti fuglekikkere måtte se langt etter fuglen vest av Grip på søndag, og trolig lengre enn til England skulle det vise seg... 

[Oppdatert 10.07.2007, kl 12.00]

Tristanalbatross utenfor Grip.

dsc_0297I går 29.06.07 eksploderte den virkelig store Bomben i havet V/NV for Grip, Kristiansund!! Foto: Bjørn Thomassen