søndag, september 24, 2017
   
Text Size

Generelt

Fuglekikkerne - videoserie

fuglekikkerne

Her finner du videoene fra videoserien Fuglekikkerne, produsert av Streambird.

Organisatoriske utfordringer i Fylkesforeningen

Leder og kasserer har varslet at de vil fratre sine verv og vi trenger nye personer til disse vervene.

Valgkomiteen søker kandidater som kan innstilles. Det vil ikke være behov for ekstraordinært årsmøte før kandidater til disse to vervene er på plass.

Tore Hals
Medlem av valgkomite
Mobil: +47 97553478

OUMRapport nr.1-2006

nr1-2006Det er lagt til en ny rapport i rapportoversikten - OUM-rapporter. Det jobbes fra OUM med å få stadig flere eldre og nyere rapporter publisert på nofmr.no.

Foreløpig legges de enkelte rapportene ut på en felles oversiktsside med direktelinker til PDF-rapporter. Etterhvert vil det sannsynligvis være på sin plass å organisere disse på en litt annen måte.

Den siste rapporten som er offentligjort er Rapport nr.1-2006 - Kva er verknaden av 35 års totalfredning av hubro, av Ingvar Stenberg.

Klikk på bildet for å se link til denne og andre rapporter som er lagt ut. Legg også merke til at OUM rapporter har fått egen fane på toppmenyen helt til høyre.

Kattastrofe?

cat
Jennifer Barnard - Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Catstalkprey.jpg

Det har i den senere tid vært forsket på kattens betydning i naturlige økosystem. De siste offentligjorte forskningsresultater fra blant annet USA, bør få alarmklokkene til å ringe høyt og være øyeåpnere for den potensielle miljøkatastrofe katten utgjør.

Jeg har brukt noe tid på å lete etter artikler, undersøkelser og resultater i forbindelse med kattens økologiske påvirkninger av dyrelivet og har etter beste evne prøvd å oversette hovedtrekk i enkelte artikler samt referert til disse. Mesteparten av rapportene og det vitenskapelige kartleggingsarbeidet som er utført er gjort i USA, men de generelle resultatene og konklusjonene er selvsagt overførbare også til norske forhold. 

Dette er dyrelivets største trussel

Omsider forskes det på kattens rolle i faunaen, et dyr flere NOF'ere i mange år har antatt å være en miljøtrussel. Dessverre ser det ut til at bange anelser blir bekreftet. Linken under er til en artikkel i Dagbladet som omhandler en amerikansk studie, men selvsagt med overførbare resultater til vår del av verden.

(Dagbladet): Katter dreper milliarder av dyr hvert år, og er derfor den største trusselen mot dyrelivet i USA, slår en ny studie fast, ifølge BBC. De amerikanske myndighetene anslår at katter dreper mellom 1,4 og 3,7 milliarder fugler, og mellom 6,9 og 20,7 milliarder pattedyr hvert år.

Les mer i Dagbladet

Hva kan vi i NOF bidra med her?

 

 

NOFMR trenger et lite lagerlokale!

NOFMR har opp gjennom årene samlet seg et lager av tidligere utgitte Rallus, gamle styreprotokoller mm.  Mesteparten er midlertidig lagret hos et firma i Kristiansund, og noe hos diverse styremedlemmer. Til sammen dreier det seg om noen kubikk.

Nå er styret på utkikk etter et permanent  lagerlokale som kan leies for en billig penge. Vi har forgjeves prøvet å finne et i Kr.sund.
Derfor trenger vi hjelp av medlemmene. Kanskje DU vet om en plass?

Det vi leter etter er et rom/lokale som står tomt hos noen, offentlig eller privat.  Det kan være en forening som har ledig plass, en skole kanskje, el. annet.
Rommet trenger ikke være større enn 10-15 kvm.

Vil du hjelpe oss, ta kontakt med Astrid Kvendbø eller en annen i styret.

For styret
Astrid Kvendbø

Ny sjanse sammen med TK til Fræna/Eide - 18.3.2012

Ingen meldte seg som tilgjengelige forrige gang - søndag 3. mars.

TK har fremdeles tenkt å skrive en artikkel som omhandler om vår/vårtegn og fugleliv.  De ønsker å sende en journalist til Eide/Fræna søndag 18. mars  og ønsker å treffe fuglefolk i området. 

Denne gangen koordineres dette via meg. Kanskje det ligger an til en liten fellestur på førstkommende søndag ?

Ser gjerne at det blir med noen med POTENTE KANONER, gjerne også med dypere artskunnskap enn undertegnede ;-)

Steinar Melby
Telefon: 90 64 75 75
Epost: steinar@nettstudio.no

Åkerrikseprosjektet 2011

Nattsangerne er i full gang og åkerrikseprosjektet ønsker registreringsaktivitet for åkerriksa. Prosjektleder i MR, Espen Lie Dahl, ønsker innrapportering av alle observasjoner. Det kan også være aktuelt med dekning av kjøregodtgjørelse for å søke etter arten.

Hagefugltellingen 2011 - 29.-30. januar

I tradisjonens tro gjennomfører NOF sammen med sine søsterorganisasjoner i de andre Nordiske land en landsomfattende telling av fugl ved fòringsplasser og hager siste helga i januar, her til lands kjent som Hagefugltellingen.

Underskriftskampanje for å redde biene

Quietly, globally, billions of bees are dying, threatening our crops and food. But a global ban of one group of pesticides could save bees from extinction.

Four European countries have begun banning the poisons, and some bee populations are recovering. But chemical companies are lobbying hard to keep all killer pesticides on the market. A global outcry now for a ban in the US and EU, where debate is raging, could provoke a total ban and a ripple effect around the world.

We call on you to immediately ban the use of neonicotinoid pesticides until and unless new independent scientific studies prove they are safe. The catastrophic demise of bee colonies could put our whole food chain in danger. If you act urgently with precaution now, we could save bees from extinction.

AVAAZ.org - the world in action - underskriftskampanje

Side 1 av 5